Herfstnummer “Rondom het Leudal”  no.163 is uit!

Het herfstnummer 2016 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal,  is verschenen. Zoals gebruikelijk  heeft de redactie gezorgd voor een zeer gevarieerd nummer met tal van artikelen o.a. :

–          Jacques Beelen is de herkomst nagegaan van het hoofdaltaar in de H. Nicolaaskerk van Heythuysen en doet daarbij interessante ontdekkingen.

–          Phlip Bossenbroek en Hans Levels nemen afscheid van bekende langjarige beheerder van Staatsbosbeheer in het Leudal, Piet Zegers, die na 24 met pensioen is gegaan.

–          Math Beurskens en Gerard Ernst beschrijven de vrij zeldzame middelste bonte specht, een immigrant uit de Midden-Europese bossen, die ook op beperkte wijze in het Leudal te vinden is.

–          Aan de Ursulaweg in Nunhem is door vrijwilligers een oud veldkruis gerestaureerd. Bart van de Venne beschrijft het kruis en de gedane werkzaamheden.

–          Frits van Horne staat stil bij een unieke vergelijkingsfoto, die hij bij de Leumolen mocht maken van de 105-jarige To Puts- Bertjens, die in 1911 op precies dezelfde plek met haar moeder en tweelingzusje werd gefotografeerd.

–          Gerrit van Heusden geeft een impressie van de op 25 september jl. gehouden Open Dag in het Bezoekerscentrum Leudal.

–           In Kortom onder meer een oproep voor vrijwilligers, waarbij de Studiegroep met name op zoek is naar een nieuwe secretaris. Daarnaast zoekt de Studiegroep ook extra bergruimte voor haar museumverzameling.

–          Mart Graef neemt op zeer interessante wijze de voormalige galgenberg in het Graafschap Horn onder de loep met een beschrijving van de uitgave van zijn boek hierover alsmede de recente onthulling van een gedenkteken nabij de voormalige plek van deze galgenberg.

–          Thijs Zeelen beschrijft het weer in de zomer van 2015-2016, waarbij hij ook een interessante terugblik geeft op de weerhistorie van 1976, toen het Leudal te kampen kreeg met een kurkdroge zomer.

Het geheel is verlucht met ruim dertig foto’s en illustraties.

Hebt u belangstelling voor de historie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 15 euro met ingang van 2016 abonnee worden. Als welkomstgeschenk  ontvangt u gratis alle nummers, die in 2015 zijn verschenen.

U kunt zich opgeven als abonnee per email via rondomhetleudal@studiegroepleudal.nl of telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.

Scroll naar boven