Bezoekerscentrum Leudal

Het Bezoekerscentrum Leudal ligt aan de poort van het Leudal in het dorp Haelen. Vanuit het bezoekerscentrum ben je zó in de fantastische natuur, die Leudal rijk is. Niet voor niets is het Leudal een Natura 2000-gebied.

In het bezoekerscentrum bevindt zich een permanente tentoonstelling met informatie over het Leudal, vroeger en nu. Daarnaast zijn er vaak wisselende exposities, zodat het ook interessant is om vaker te bezoeken.
Het Leudal kun je vanaf het bezoekerscentrum goed verkennen. Vanuit het bezoekerscentrum starten vele wandel- en fietsroutes. De wandel- en fietskaarten hiervoor zijn in de winkel van het bezoekerscentrum te koop, soms ook gratis af te halen.

Het bezoekerscentrum heeft ook een ecologische tuin, een bijenstal en een bijenhotel. De vrijwilligers geven je graag informatie over de soorten dieren die daar zijn. Verder ligt er bij het bezoekerscentrum een prachtig stukje natuur waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen kunnen zich daar prima vermaken.
Je kunt water oppompen met de waterpomp, struinen langs de natuurlijke klim- en klauter- mogelijkheden langs het Elisabethpad en de onderwaterwereld de poel bekijken. Als je het leuk vindt, kun je ook nog een leuke speurtocht lopen, zowel binnen in het museum als buiten in het bos. Kortom, er is genoeg te beleven!
Voor impressies klik je op een van onderstaande foto’s

Organisatie

Het bezoekerscentrum is een stichting waarin alle interne partners participeren.
Het bestuur bestaat uit:

  • Voorzitter: Sjoerd van der Schuit
  • Secretaris: Jeannette Isendoorn
  • Penningmeester: Geert van Roij
  • Huisvesting: Ron Van Pol
  • PR & C: Conny Roukens

Contact
Stichting Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58
6081 NP Haelen
bestuur@Bezoekerscentrumleudal.nl

Het bankrekeningnummer: NL97RABO 0123 4905 61
RSIN: 815177057
KvK: 12059680

Het Bezoekerscentrum Leudal heeft ANBI-erkenning aangevraagd.

Beleidsplan 2021-2026

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2021 

Jaarverslag 2022

Scroll naar boven