Voor sommige mensen is een wandeling in het bos fysiek te zwaar doordat men slecht ter been is door long/hartklachten of door andere beperkingen, · terwijl juist deze mensen ook baat kunnen hebben van de heilzame werking van de natuur.

In het Leudal kun je speciale struinrolstoel huren: de ‘Jutter Wombat’. Dit is een rolstoel met grote banden, geschikt voor ruw natuurterrein waar met een gewone rolstoel niet te komen is. De duwleuning en de voetsteun zijn in hoogte verstelbaar. De armsteunen zijn wegklapbaar, zodat u gemakkelijk in- en uit kunt stappen. Daarnaast heeft de Wombat zwenkwielen waardoor deze makkelijk wendbaar is.

Ideaal voor mensen met een lichamelijke beperking waarvoor een wandelroute niet haalbaar is. Hierdoor kunnen zij het Leudal ook verkennen én beleven.

Bezoekerscentrum Leudal biedt daarom een prachtige service: het uitlenen van zogenaamde ‘Off Road’ rolstoelen om ons prachtige Leudal voor iedereen bereikbaar te maken!

De rolstoelen zijn uitgerust met een soort ballonbanden die verbluffend makkelijk voort te bewegen zijn over zachte ondergronden als strand, bospaden, sneeuw en heide. Deze zogenaamde ‘Roleez’ banden, het meest in het oog springende onderdeel van de ‘Jutter Wombat’ rolstoelen, zijn door NASA ontwikkeld voor transportmiddelen  op moeilijk begaanbare terreinen.

Met deze rolstoelen kan eenvoudig een wandeling gemaakt worden over de onverharde bos- en heidepaden in het Leudal.

Bijvoorbeeld een gezin dat samen met hun grootouders, die slecht ter been zijn, nog eens de Leumolen wil bezoeken. Zowel de gebruikers  als hun “duwers” zullen zeer tevreden zijn.

Er is informatie beschikbaar over 3 goed begaanbare routes, nl. van 1, 1½  en 2½  km vanuit het Bezoekerscentrum:

  • Het Elisabeth pad 1km, route (nog) niet aangegeven
  • Route over de Koebrug, aangegeven met gele paaltjes, ca.1,5
  • Route naar de Leumolen, aangegeven met rode paaltjes, 2,5 km.

LET OP! Als wordt afgeweken van deze routes: paden aangegeven met Fietsen niet toegestaan‘ zijn ongeschikt (gevaarlijk) voor rolstoelen!

De huurprijs is € 10,- en de borg, die wordt terugbetaald bij tijdig terugbrengen van de rolstoel, bedraagt € 20,-.

Rolstoel verhuur vindt enkel plaats gedurende de openingstijden van het bezoekerscentrum.

VIDEO

Voor een video-impressie zie onderstaand filmpje.

Reserveren van een rolstoel kan door tijdens openingsuren van het Bezoekerscentrum te bellen met 0475- 497 010 of door het contactformulier in te vullen.

Voor de voorwaarden waaronder een rolstoel wordt verhuurd, klik hier.

Scroll naar boven