Open Dag in de Ecologische Samentuin

BIO Plantenmarkt & Tweedehandsboekenmarkt over ecologisch tuinieren en koken tijdens Open Dag in onze Ecologische Samentuin

Op zondag 28 april 2023 van 11.00 tot 16.00 uur opent de ecologische tuin van Velt-Leudal haar deuren voor een inspirerende Open Dag. De toegang is gratis voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid, gezondheid en ecologisch tuinieren. De tuin bevindt zich aan de achterzijde van Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 te Haelen.

Het doel van Velt tijdens deze open dag is het uitdragen van twee belangrijke pijlers: duurzaamheid en gezondheid. Onze tuin is een voorbeeld van het inachtnemen van menselijke behoeften en tegelijkertijd zorg dragen voor de natuur. Een ecologische tuin draagt bij aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. In onze tuin kiezen we bewust voor planten die zijn aangepast aan de grondsoort en de omstandigheden. Daarnaast bieden we ruimte aan spontane natuur (plantensoorten die zich vanzelf vestigen), insecten en dieren. Chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest zijn hier taboe, terwijl we streven naar een minimum aan tuinafval en beperking van energie- en waterverbruik.

BIO Plantenmarkt & Tweedehandsboekenmarkt: Naast een divers aanbod van sierplanten bieden we vooral biologische plantjes aan voor de groentetuin tegen zeer schappelijke prijzen. Ook kun je tweedehands boeken vinden over ecologisch leven, koken, tuinieren, flora en fauna. Onze VELT boeken/info stand is eveneens aanwezig. Let op: we accepteren alleen contante betalingen, wees dus voorbereid.

Rondleidingen in de Ecologische Samentuin: Onze enthousiaste vrijwilligers staan klaar om rondleidingen te verzorgen en informatie te verstrekken over ecologisch koken, leven en tuinieren.

We hopen op mooi weer, maar bij regen kunnen we onze markt naar binnen verplaatsen

Datum

28 apr 2024
Verlopen!

Tijd

11:00 - 16:00

Kosten

Gratis
Bezoekerscentrum Leudal

Locatie

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58, 6081 NP, Haelen
Categorie

Organisator

Velt Leudal
QR code
Scroll naar boven