Activiteiten / workshops

Met regelmaat  worden ook workshops of andere activiteiten georganiseerd. Een greep uit ons assortiment:

 • Natuurwerkdag

Wil je lekker een paar uur buiten bezig zijn, samen met kinderen of kleinkinderen kom dan naar de Natuurwerkdag van Staatsbosbeheer, gecoördineerd door Groen Hart Leudal.

 • Nationale waterdag

Je mag zelf de poel bemonsteren met behulp van een schepnet en een bakje.

Elke deelnemer kan aan de hand van een zoekkaart en loep proberen te achterhalen wat de naam is van de gevangen beestjes.

 • Sjansen maken
  Om de oven van het Bakhuisje heet te kunnen stoken om brood en vlaai te bakken zijn er takkenbossen/sjansen nodig. Om de voorraad hout weer aan te vullen, wordt er een Sjansenmakersdag gehouden voor groot en klein.
  Kom je helpen takken slepen, knippen en/ of zagen?
 • Bakhuisdag
  De oven van het bakhuisje bij de Kloosterboerderij wordt opgestookt. Ondertussen wordt er deeg gemaakt en te rijzen gezet alvorens gebakken wordt.
 • Kroetwèswandeling
  Kent u het gebruik nog om elk jaar rond 15 augustus een kroetwès te plukken om huis en haard en zijn bewoners tegen donder, bliksem en onheil te beschermen?
  Met de gidsen van Groen Hart Leudal kunt u de samenstelling van zo’n kroetwès leren kennen en herkennen. Ook over de betekenis van de verschillende kruiden wordt wat verteld. Tot slot neemt u uw eigen kroetwès mee naar huis.

Houd ook hier onze kalender in de gaten voor wanneer een activiteit gepland staat.

Voor activiteiten die specifiek voor kinderen georganiseerd worden klik hier.

Scroll naar boven