Fietsen

Fietsen in Leudal

De gemeente Leudal bestaat uit diverse gezellige dorpjes en mooie natuurgebieden. Een prima gebied om op de fiets te verkennen!

Vanuit Bezoekerscentrum Leudal rijd je zo het gevarieerde natuurgebied Leudal in. Je fietst langs mooie flora en fauna, door prachtige beekdalen met hun bosvennen en bewondert het dekzandgebied dat stamt uit de IJstijd. Regelmatig word je vergezeld door de Tungelroyse Beek, de Zelsterbeek, de Leubeek of de Neerbeek. De laatste mondt uiteindelijk in de Maas uit. Ook is het Leudal rijk aan cultureel historische bezienswaardigheden, denk aan de wind- en watermolens, kloosters en grafheuvels.

Fietsroutes

Al fietsend kun je genieten van het bijzondere karakter van het Leudal. Dit natuurgebied heeft de Europese status Natura 2000 waardoor de biodiversiteit van het gebied gewaarborgd blijft.

Fietsknooppunten

Het Leudal leent zich ook erg goed voor een mooie fietstocht. Aan de hand van de fietsknooppunten kun je korte, maar ook langere routes uitstippelen.

De knooppunten worden aangegeven met rechthoekige groen-witte borden met omcirkelde nummers. De pijl op de borden geeft de richting aan naar het volgende knooppunt.

De fietsknooppuntenkaart is verkrijgbaar in de winkel van het Bezoekerscentrum, stap op de fiets, kom even binnen en je kunt meteen van start. Fietsknooppunt 49 bevindt zich vlakbij Bezoekerscentrum Leudal.

Ook op de website van Hart van Limburg zijn mooie routes te vinden: Alle fietsroutes in het Leudal

Off road rolstoelen

Om ons prachtige Leudal voor iedereen bereikbaar te maken, biedt Bezoekerscentrum Leudal een extra service: het uitlenen van off road rolstoelen. De off road rolstoelen zijn rolstoelen waarmee eenvoudig een wandeling gemaakt kan worden over de onverharde paden van het bos of over de hei. Kijk hier voor meer informatie: https://www.bezoekerscentrumleudal.nl/rolstoelen/

Parkeren

U kunt de auto gemakkelijk parkeren op de parkeerplaats naast het Bezoekerscentrum, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Deze parkeerplaats beschikt ook over een universele oplaadpaal voor elektrische auto’s.

Parkeren voor invaliden

Pal voor het Bezoekerscentrum Leudal / Restaurant St. Elisabeth’s Hof is een invalidenparkeerplaats ingericht. U kunt hier parkeren en op zeer korte afstand een off-road rolstoel lenen, mits deze vooraf is gereserveerd.

Honden

Honden zijn welkom in het Leudal, mits aangelijnd.

Oplaadpunt E-bikes

Bij het restaurant St. Elisabeth’s Hof bestaat de mogelijkheid uw e-bike op te laden.

Je ziet het, het Leudal biedt eindeloos veel wandel- en fietsmogelijkheden, graag tot ziens!

Scroll naar boven