Velt Leudal

WELKOM bij Velt-Leudal

Allereerst vragen wij uw aandacht voor de uitbreiding van de tuinen van Bezoekerscentrum Leudal. Help mee om onze Eco Samentuin uit te breiden en te transformeren tot een inspirerende en educatieve oase voor jong en oud.

VELT is dé Vereniging voor Ecologisch Leven, koken en Tuinieren

Velt brengt mensen samen op weg naar ecologisch leven met praktische informatie, wonderlijke belevenissen en gefundeerde opinies.

Velt geeft tweemaandelijks het blad ‘Seizoenen’ uit. Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten.

VELT-afdeling Leudal e.o. is met ruim 250 leden, een van de grootste en oudste afdelingen van Nederland. Onze afdeling bestrijkt het gebied in de provincie Limburg tussen en rondom Weert, Venlo en Echt. Het bezoekerscentrum Leudal in Haelen vormt het hart van onze afdeling. Op deze locatie worden de meeste activiteiten gehouden.

Met onze ecologische Samentuin achter het Bezoekerscentrum Leudal, die onze vrijwilligers beheren volgens het vruchtwisselingsthema, laten we zien hoe het anders kan dan de traditionele landbouw. Belangrijke pijlers zijn duurzaamheid en gezondheid. Een ecologische tuin houdt rekening met de menselijke behoeften en draagt bij aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. In een ecologische tuin kiezen we planten die zijn aangepast aan de grondsoort en aan de omstandigheden. Er is ook plaats voor spontane natuur – plantensoorten die zich spontaan vestigen – insecten en dieren. In een ecologische tuin gebruiken we geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, streven we naar een minimum aan tuinafval en beperken we het energie- en waterverbruik. Kom gerust een kijkje nemen, deze tuin is altijd toegankelijk en op dinsdagmorgen treft je de vrijwilligers.

Velt Leudal e.o. organiseert het hele jaar door allerlei activiteiten, zoals lezingen, workshops, cursussen, ervaringen en zaden en planten uitwisselen, en tuinbezoeken

Als je lid bent van Velt, kan je bij onze afdeling aan vele activiteiten gratis deelnemen. Ook niet-leden zijn tegen een kleine vergoeding van Harte Welkom!

Ook staan we regelmatig met een stand op evenementen en tuinmarkten, met o.a.  Informatie, planten en boeken die Velt uitgeeft.

Meer info bij Ingrid Rouleaux, voorzitter voorzitter@veltleudal.nl

Of bij Secretaris Hannie Jeurissen Hanniejeurissen@hotmail.com

Word je lid van Velt, dan maak je samen met ruim 22.500 andere gezinnen in België en Nederland de droom van een ecologische leefomgeving waar.

Bij Velt:

  • Leer je alles over ecologisch tuinieren en koken
  • Geef je ecologisch leven een boost en voer je druk uit op het beleid
  • Geniet je van vele ledenvoordelen

https://velt.nu/goede-redenen-om-lid-te-worden

 

 

Scroll naar boven