Bijen houden is een fascinerende hobby

Het houden van bijen speelt zich in ons land voornamelijk in de hobbysfeer af en wordt beoefend door mensen die geïnteresseerd zijn in de natuur in het algemeen en in de wereld van bloemen en insecten in het bijzonder. Het leren kennen van en het omgaan met het geheimzinnige bijenvolk heeft daarin zijn speciale aantrekkingskracht.
Sommige imkers beperken zich tot het houden van enkele bijenvolken, anderen hebben vijfentwintig en meer volken en verlenen daarmee vaak betaalde bestuivingsdiensten aan land- en tuinbouw. Voor een enkeling wordt bijenhouden een beroep.

Wil je weten of bijen houden iets voor jou is, of ben je al imker en wil je graag tips van onze imkers, kom dan naar de open dagen van de Imkers van Roer-en Leudal. Deze open dagen zijn van april t/m september, meestal de eerste zondag van de maand van 12.00 tot 16.00. Kijk voor de exacte data naar kalender op de website van Bezoekerscentrum Leudal. De open dagen zijn te bezoeken achter het bezoekerscentrum, daar staan en aantal bijenkasten.

Scroll naar boven