Binnen het Bezoekerscentrum Leudal zijn op dit moment ongeveer 70 vrijwilligers werkzaam. Allen dragen ze hun steentje bij aan de doelstellingen van het Bezoekerscentrum Leudal. Deze doelstellingen zijn in het kort:

  • Informatie verstrekken aan Toeristen en Recreanten
  • Educatie en informatievoorziening op gebied van Natuur & Milieu, Streek & Erfgoed en Duurzaamheid voor kinderen en volwassenen

De vrijwilligers kunnen we onderverdelen in:

Gastvrouwen/gastheren

De gastvrouwen en gastheren zijn de eerste aanspreekpunten van het Bezoekerscentrum Leudal. Zij zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste informatie aan de bezoekers, toeristen en recreanten in het Leudal. Daarnaast verwelkomen zij onze gasten: individuele gasten, groepen en scholen, zowel voor het Bezoekerscentrum als voor het Streekmuseum. Receptiewerkzaamheden, het beantwoorden van de telefoon en de verkoop in de winkel hoort eveneens tot het takenpakket van de gastvrouw/gastheer.

Leudalgidsen

De Leudalgidsen begeleiden de wandelexcursies in het Leudalgebied en de nabije omgeving. Hierbij besteden zij ruim aandacht aan natuur en erfgoed. Dit kan een eenvoudige op zichzelf staande excursie zijn, maar kan ook onderdeel zijn van een arrangement, bijvoorbeeld in combinatie met horeca. De Leudalgidsen zijn ook betrokken bij het voorbereiden en uitzetten van excursieroutes.

Jeugd- en schoolgidsen

De jeugd- en schoolgidsen begeleiden de excursies van groepjes kinderen in de basisschoolleeftijd, laten hen de natuur beleven. Verder verzorgen zij gastlessen op de scholen voor primair onderwijs en stellen zij deze lessen samen. Ook het begeleiden van kinderfeestjes en andere activiteiten voor kinderen met als onderwerp “de natuur” valt onder de jeugd- en schoolgidsen.

Deelnemers aan werkgroepen

Het gaat hier met name om de leden van de werkgroepen van de Studiegroep Leudal. Ga naar deze pagina voor meer informatie.

Vrijwilligers op administratief, logistiek en ICT-gebied

De in de vorige alinea’s genoemde vrijwillgers kunnen hun werk niet doen zonder dat ze op de genoemde ondersteuning kunnen rekenen.

Vacatures

Bent u geïnterwsseerd om een of meerdere vrijwilligersfuncties te bekleden, neem dan vrijblijvend met ons contact op door onderstaand formulier in te vullen.
Na een wederzijdse kennismaking weten we wat we voor elkaar kunnen betekenen en leidt dat hopelijk tot een goede match.

Overigens: nadat we elkaar hebben gevonden kunt u op een goede ondersteuning van de huidige en ervaren vrijwilligers rekenen. Dat kan bijv. in het werkveld door als stagiair met ervaren gidsen mee te lopen en zodoende het vak onder de knie te krijgen.

Aanmeldformulier vrijwilliger

Stuur ons uw gegevens via onderstaand contactformulier en we nemen z.s.m. contact met u op. Uw aanmelding is vrijblijvend en verplicht u tot niets. U kunt in een later stadium beslissen of u vrijwilliger wordt (of niet). Uiteraard worden uw gegevens niet met derden gedeeld.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scroll naar boven