Het Monument van Verdraagzaamheid

Dit Monument is op 8 maart 2001 onthuld als herinnering aan de oorlogsjaren 1940-1945 en aan de meer dan 800 militairen van 11 nationaliteiten die in het Leudal gebied hun leven hebben verloren. Het Monument van Verdraagzaamheid is een regionaal monument. Het Monument van Verdraagzaamheid is een regionaal monument. Het is een blijvende herinnering aan de militairen die gesneuveld zijn in het volledige gebied behorende bij de huidige gemeente Leudal, het grondgebied van de gemeente Nederweert gelegen oostelijk van kanaal Wessem-Nederweert en de Noordervaart,het grondgebied van de gemeenten Maasgouw en Roermond gelegen westelijk van de Maas.

De leden van de Stichting houden zich voortdurend bezig met historisch onderzoek. Hierdoor is het aantal namen van gesneuvelden inmiddels gestegen tot ruim 830. Informatie over deze omgekomen militairen kunt u bekijken in de database op de website van de Stichting van het Monument van Verdraagzaamheid: www.monumentoftolerance.com

 

De Stichting Herdenkingsmonument Militairen organiseert samen met de Gemeente Leudal elk jaar op de donderdag die het dichtste bij 16 november (bevrijding Leudal) is gelegen, een internationale herdenkingsplechtigheid. Voor meer informatie zie de website van de Stichting.

Scroll naar boven