Familiespeurtocht in het museum (auch auf Deutsch)

Deze speurtocht is gericht op kinderen van ongeveer 10 jaar en leidt ze door het hele museum. Eventueel samen met broertjes, zusjes, ouders of grootouders kunnen ze deze speurtocht oplossen. Bij binnenkomst krijgen de kinderen aan de balie een setje vragen. Deze vragen gaan over de prehistorie, de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de nieuwe tijd, heemkunde en de Tweede Wereldoorlog. Door in de verschillende vitrines te zoeken, kunnen ze de antwoorden op de vragen vinden. Aan het einde van de tocht zetten de kinderen alle letters achter elkaar en komt er een woord te voorschijn. Dit woord geven ze door aan één van onze medewerkers. Bij de juiste oplossing krijgen de kinderen een klein prijsje.

Vogelspeurtocht in het Museum

In deze speurtocht vinden de kinderen algemene wetenswaardigheden over vogels, in het bijzonder over de vogels die zich in het gebouw bevinden. De vogels kunnen verspreid in het gebouw zijn. Bij deze vogels staan letters. Noteer deze letters en je vindt een zin. Laat deze aan de balie zien, voor de goede oplossing krijgen de kinderen dan een leuke attentie.

Zoogdierenspeurtocht in het museum

Deze speurtocht gaat over zoogdieren. Zoogdieren zijn warmbloedig ze kunnen zich aan hun omgeving aanpassen. Zoogdieren worden gevoed door het moederdier. De mens is ook een zoogdier.
In het bezoekerscentrum vinden kinderen verschillende opgezette zoogdieren. De in deze speurtocht opgenomen dieren zijn met een rode letter aangegeven. Noteer deze letters en jullie vinden een woord. Laat dit aan de balie zien en jullie krijgen een attentie

De Geheime Sleutels van het Leudal

Het betreft hier een  Smartphone Speurtocht voor families met kinderen tussen de 6 en 12 jaar in het Leudal. Dit is een avontuurlijke buitenbeleving voor het hele gezin, het hele jaar door! Download de app hier en ga met Lotje van Zomeren op onderzoek uit.
De geheime sleutels van het Leudal is een speurtocht met raadsels en mysteries. Die kunnen opgelost worden door op locatie naar aanwijzingen te zoeken. Met de juiste antwoorden worden nieuwe uitdagingen ontgrendeld.

Tip: download vooraf de app en zorg dat de smartphone is opgeladen.

De startlocatie is bij het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen.

Speurtocht door het Leudal voor kinderen van 8-12 jaar

Een superleuke speurtocht door de natuur!

Kinderen kunnen meedoen aan deze speurtocht door een route te volgen en onderweg vragen te beantwoorden. Elk antwoord levert een letter op, die je vervolgens invult in een tabel onderaan de routebeschrijving. Als alle vragen juist beantwoord zijn, ontstaat zo een zin. Is de juiste zin gevonden, dan kun je bij het bezoekerscentrum een klein cadeautje in ontvangst nemen.

De route door het Leudal is ongeveer 4.5 kilometer lang (duur: 1.5- 2 uur), is educatief en leidt langs natuur en cultuur.

Ook leuk voor kinderfeestjes of gezinnen met kleine kinderen.

Haal een gratis routebeschrijving (met opdrachten) af bij Bezoekerscentrum Leudal.

Scroll naar boven