Het zomernummer 2021 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal,  is verschenen.

Gratis de 4 nummers van 2020 bij abonnement!

De abonnees kunnen weer genieten van een aantal gevarieerde artikelen o.a. :

  • Het 50-jarig bestaan van de Studiegroep Leudal. wordt beschreven door Jan Hocks, waarbij diverse hoogtepunten en bereikte resultaten de revue passeren.
  • Jo Wijnen beschrijft op zijn kenmerkende humoristische wijze de vroegere gang van zaken bij de liefde tussen mensen, vertaald in gebruiken rondom het huwelijk en de periode voorafgaand aan het huwelijk. Hierbij speelde de katholieke kerk een hoofdrol.
  • De redactie besteedt aandacht aan het nieuwe boek van Jo Wijnen, genaamd “Zuid”, waarvan het eerste exemplaar op 25 juli a.s. om 14.30 uur zal worden uitgereikt aan een bekende Limburger. De uitreiking geschiedt op de binnenplaats van kasteel Aldenghoor
  • In een aantal uitgebreide artikelen geeft Ruud Spee zeer interessante tekst en uitleg over het Leudal in (land)kaarten, waarbij hij in het tweede artikel middels de Krayenhoff-kaart en de Manuscriptkaart de periode van begin 1800 tot circa 1850 onder de deskundige loep neemt.
  • Carmen Nazarski neemt ons mee terug naar het ontstaan van de voormalige bekende muziekhandel van haar ouders in
  • Thijs Zeelen vertelt over de koude lente van 2021 met enkele extremen. Op 31 maart werd het ruim 26 graden, terwijl een week later sneeuw viel. In de weerhistorie bespreekt hij de lente van 1917, waarbij na een koude lente een vroege hittegolf volgde. Op 19 juni ontstond een fors onweer met wateroverlast, waarbij tussen Horn en Beegden de tram ontspoorde doordat de rails met zand waren dicht gespoeld.

Het geheel is  met ruim 30 foto’s en illustraties verlucht.

U kunt zich opgeven als abonnee per email via studiegroep.leudal@hetnet.nl of telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.

Scroll naar boven