Het zomernummer 2019 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal, is verschenen.
De lezer kan weer genieten van een aantal gevarieerde artikelen o.a. :
– Jo Wijnen haalt op zijn geheel eigen humoristische wijze herinneringen op aan zijn recent afgebroken geboortehuis in Haelen. Later was hierin de in de verre omtrek bekende Disco Geelen gevestigd.
– Ook de natuur wordt niet vergeten. Phlip Bossenbroek en Hermien Hendriks geven een gedetailleerde beschrijving van de verspreiding van de levendbarende hagedis en de hazelworm in het Leudal.
– Hugo Levels verhaalt hoe de familie Mooren-Cloudt uit Kelpen medio 1944 op toevallige wijze pilotenhelpers werd, die in het Keversbroek een redelijk veilig onderdak vonden.
– Adelin Remy beschrijft op een zeer lezenswaardige wijze het leven in Horn in de periode 1914 -1939, waarin burgemeester Derkx een belangrijke rol speelde.Ook de aanleg van de tram krijgt aandacht evenals de schoolstrijd.
– Frits Criens vertelt hoe hij de geschiedenis van verzetsboerderij “de Spik” in Haelen leerde kennen en het idee ontstond om op locatie bij de Spikkerhoeve een toneelstuk op te voeren over de oorlogsgeschiedenis van de familie Vossen onder de naam “Vossen van de Spik”i
– Thijs Zeelen beschrijft het grillige weer in het afgelopen voorjaar. In het kader van 75 jaar bevrijding geeft hij ook een interessante terugblik op het weer van 10 mei 1940, toen de Duitsers op een stralend zonnige lentedag ons land binnenvielen.
Het geheel is wederom verlucht met ruim 25 foto’s en illustraties.
Hebt u belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 17 euro met ingang van 2019 abonnee worden. Als welkomstgeschenk ontvangt u gratis alle nummers, die in 2018 zijn verschenen.
U kunt zich opgeven als abonnee per email via rondomhetleudal@studiegroepleudal.nl of telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.

Scroll naar boven