Lentenummer “Rondom het Leudal”  no.161 is uit!       

Het lentenummer 2016 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal,  is verschenen. Zoals gebruikelijk  heeft de redactie gezorgd voor een zeer gevarieerd nummer met tal van artikelen o.a. :

–          Jacques Beelen publiceert een zeer interessant artikel over de herkomst van het Sint Jozefbeeld, gemaakt door Jan van Steffeswert, dat  in de H. Nicolaaskerk van Heythuysen te bewonderen is.

–          Op 5 november 1943 werd in Horn de jood Eliazer van der Horst door de plaatselijke veldwachter Van Hoof opgepakt. Hij overleefde de oorlog maar het werd voor beiden een persoonlijk drama. Adelin Remy heeft deze geschiedenis uitgepluisd.

–          Grad Custers vertelt in het Naers hoe hij en enkele anderen vroeger een streek uithaalden met het paard en de melkkar van Zeeg van Drieke-Driek uit Neer.

–          Albert Rekveld uit Heeten was van 1959 tot 1963 priesterstudent in Missiehuis Aldenghoor in Haelen. Hij beschrijft deze periode op een onthullende wijze. Wij krijgen hierdoor een goed inzicht op het dagelijkse leven op en rond kasteel Aldenghoor.

–          In Kortom onder meer de uitreiking van het rapport “Flora van het Leudal tussen 1900 en 2013”, geschreven door de kenner bij uitstek Phlip Bossenbroek., de opening van de tentoonstelling over professor Dubois en de uitreiking van de jury-cultuurprijs van de gemeente Leudal aan de Studiegroep Leudal.

–          Thijs Zeelen beschrijft het weer in de winter van 2015-2016, waarbij hij ook een interessante terugblik geeft op de winter 1915-1916 met drie hoogwatergolven en stormweer.

Het geheel is verlucht met een liefst veertig foto’s en illustraties.

Hebt u belangstelling voor de historie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 15 euro met ingang van 2016 abonnee worden. Als welkomstgeschenk  ontvangt u gratis alle nummers, die in 2015 zijn verschenen. U kunt zich opgeven als abonnee per email via rondomhetleudal@studiegroepleudal.nl of telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.

 

Scroll naar boven