Gratis de 4 nummers van 2020 bij abonnement!

 Het lentenummer 2021 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal, is verschenen.

De lezer kan weer genieten van een aantal gevarieerde artikelen o.a. :

  • Jo Wijnen beschrijft op zijn kenmerkende humoristische wijze de vroegere gang van zaken bij het slachten van een varken, waarbij hij als proeve van volwassenheid de staart moest vasthouden (en zijn moeder hem weer moest vasthouden).
  • In een aantal uitgebreide artikelen geeft Ruud Spee zeer interessante tekst en uitleg over het Leudal in (land)kaarten, waarbij hij in het eerste artikel middels de Ferrariskaart en de Tranchotkaart de periode van 1771 tot 1820 onder de loep neemt.
  • Het natuurvriendelijk bermbeheer in Leudal werpt zijn vruchten af. Phlip Bossenbroek, Joost Geraets, Hermien Hendrikx en René Horsten beschrijven de positieve effecten hiervan op velerlei gebied.
  • Door een schenking kwam de Studiegroep Leudal in het bezit van de administratie van de Hulp Actie Rode Kruis(HARK) in De geschiedenis van deze organisatie, die de rechtvaardige verdeling van de schaarse gebruiksgoederen in 1945 en 1946 moest coördineren, wordt beschreven door Hugo Levels.
  • Thijs Zeelen vertelt over de zachte winter van 2021 met een koudegolf in februari. In de weerhistorie bespreekt hij de winter van 1956/1957 met extreem koud weer rond carnaval 1957.

Het geheel is  met ruim 35 foto’s en illustraties verlucht.

Hebt u belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 17 euro met ingang van 2021 abonnee worden. Als welkomstgeschenk ontvangt u bovendien gratis alle 4 nummers, die in 2020 zijn verschenen.

U kunt zich opgeven als abonnee per email via studiegroep.leudal@hetnet.nl of telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.

Scroll naar boven