Het lentenummer 2020 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal,  is verschenen. \"\"Ook nu weer kan de lezer genieten van een aantal gevarieerde artikelen o.a. :

  • Jo Wijnen  beschrijft op zijn eigen humoristische wijze de vele geuren van de oude jongensschool aan de Roggelseweg in Haelen, die  nog altijd een niet weg te denken plek in zijn geheugen hebben. Fraaie foto’s  van zijn klas uit 1948 en de oude school sieren dit artikel.
  • Bert Heijnen is op bezoek geweest bij vader Mart en zoon Martijn Verstappen van het bekende café-restaurant Dennenoord ofwel “biej Goode-Frenske” aan de rand van het Leudal in Roggel. Een periode van 80 jaar passeert de revue.
  • Phlip Bossenbroek en Hans Smulders beschrijven het tot stand komen van het boek “Het Leudal voor nu en altijd”. Dat lukte alleen door een gedegen samenwerking met de leden van de Studiegroep Leudal, die een mooie teamprestatie hebben geleverd.
  • Math Beurskens maakte een tweetal fraaie gedichten over de Uilentoren op landgoed De Bedelaar en over professor Dubois.
  • Phlip Bossenbroek en Hans Smulders nemen ons mee naar de omgeving van kasteel Nunhem, waarbij zij stil staan bij de flora van het kleine rustieke bosje, dat ook wel het Bosquet genoemd wordt. Het gedetailleerde artikel wordt verlucht met vele foto’s.
  • Thijs Zeelen beschrijft de zeer zachte en natte winter van 2019-2020, waarbij de natuur enkele weken eerder dan normaal tot leven kwam. Bij de weerhistorie wordt de 25e maart 1945 beschreven. Op die historisch vroege warme maartdag bracht koningin Wilhelmina een bezoek aan Roermond.

Het geheel is  met ruim 35 foto’s en illustraties verlucht.

Hebt u belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 17 euro met ingang van 2020 abonnee worden. Als welkomstgeschenk ontvangt u bovendien gratis alle 4 nummers, die in 2019 zijn verschenen.

U kunt zich opgeven als abonnee per email via studiegroep.leudal@hetnet.nl of telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.

 

Scroll naar top