Ga jij regelmatig wandelen in de natuur en geniet je van al het moois wat de natuur ons te bieden heeft ? Zou jij deze belevingen ook met plezier aan de volgende generaties  willen doorgeven ? Indien ja dan zou jij zeer geschikt kunnen zijn als Natuurgids kinderen.

Diverse onderzoeken hebben de laatste jaren aangetoond dat de natuurbeleving een zeer gunstig effect heeft voor de ontwikkeling van kinderen in de basisschoolleeftijd. Natuurbeleving is goed voor hun zintuigen, motoriek , creativiteit en denkvermogen en daardoor uiteindelijk goed voor het behoud van onze toekomstige natuur.

De natuurgids van Groen Hart Leudal laat de kinderen verwonderen over wat de natuur in het Leudal ons allemaal kan brengen. De natuur is vol schoonheid en de kinderen worden geprikkeld om dingen over de natuur af te vragen. Welke vogel hoor ik daar? Hoe hoog is die boom? En en wat is dat voor een mooie paddenstoel? Waar stroomt het water naar toe en wat zwemt daar in het water? Dit zijn allemaal vragen waar een kind zich over kan verwonderen en wat je als natuurgids kunt stimuleren.

Als natuurgids ontvang jij samen met andere natuurgidsen een klas van een basisschool. Van te voren is er met de leerkrachten overleg geweest over het programma en welke activiteit het meeste geschikt zal zijn voor de klas.  Er kan o.a. gekozen worden voor het kabouterpad voor de jongere kinderen of de lente- herfst wandeling voor de oudere kinderen.

Als natuurgids ga je dan met een collega-gids, vaak samen met leerkracht of begeleiders,  op pad met de kinderen door ons prachtig Leudal. Je laat ze door middel van verschillende belevingen, activiteiten en spellen zelfontdekkend leren over onze prachtige natuur.

In september 2024 zal Groen Hart Leudal gratis een nieuwe praktijkgerichte opleiding voor natuurgids gaan organiseren. De opleiding bestaat uit  3 avonden theorie voor de basiskennis en meerdere  dagdelen waarbij men in de praktijk samen met een ervaren gids een groep kinderen gaat begeleiden.

Heb je interesse in de opleiding en ook op doordeweekse dagen voldoende tijd om regelmatig een groep kinderen te begeleiden in het Leudal, meldt je dan aan op : ghl.gidsen@gmail.com

Scroll naar boven