Het Leudal

Gelegen in de gemeente Leudal vormt het natuurgebied Leudal het visitekaartje van deze regio. En terecht! Want waar vind je binnen onze landsgrenzen nog een landschap dat zoveel te bieden heeft op het gebied van natuur, streek- historie en cultuur, archeologie en ontstaansgeschiedenis en waarin het bovendien ook nog eens uiterst prettig is om te recreëren? Wil jij er samen met anderen aan mee werken om dit naar buiten toe uit te dragen? Lees dan verder en kijk of er voor jou een geschikte functie als vrijwilliger bij staat.

Wat bieden we?

 In het najaar van 2022 starten opleidingen voor vrijwilligers. Deze opleidingen worden geheel gratis aangeboden. Iedere vrijwilliger start met een basisopleiding, gevolgd door een van de drie specialisaties, gastvrouw of -heer, jeugd/schoolgids of Leudalgids. Natuurlijk zorgen we ook voor een inwerkperiode, waarin je wordt begeleid door ervaren medewerkers.  We bieden een fraaie werkomgeving in een prachtig natuurgebied, gezellige collega’s en enthousiaste bezoekers.

Welke vrijwilligersvacatures zijn er?

Gastvrouwen en -heren ontvangen de bezoekers in het Bezoekerscentrum. Ze helpen bijvoorbeeld de wandelaars op weg, beantwoorden de vragen van bezoekers en helpen de klanten aan de kassa. Een afwisselende functie waar het allemaal draait om gastgerichtheid. Voor deze functie zoeken we vrijwilligers, die 4 uur per week beschikbaar zijn, zowel in het weekend als door de week.

 

De Leudalgids begeleidt samen met een collega-gids wandelexcursies in het Leudalgebied en de nabije omgeving met aandacht voor natuur en erfgoed. Ook het voorbereiden en uitzetten van de excursieroutes behoort tot het takenpakket. Voor deze functie zoeken wij nog vrijwilligers, die 3 à 4 keer per jaar een excursie willen begeleiden. Per excursie kost je dat, inclusief voorbereiding, ongeveer 4 uur.

De  Jeugd– en Schoolgidsen maken jongeren  enthousiast voor de natuur door middel van leuke activiteiten zoals knutselen met de natuur, ontdekkingstochten of door met een groep de natuur in te trekken. Zij zijn creatief en gaan graag met mensen om.

De Jeugd- en Schoolgids begeleidt, samen met een collega, excursies voor groepjes kinderen in de basisschoolleeftijd, laat hen de natuur beleven en geeft gastlessen op basisscholen. Deze gastlessen betreffen natuur- en milieueducatie (bijvoorbeeld lessen over de bijen, bevers en duurzame energie). Er wordt hierbij gebruik gemaakt van bestaande lespakketten.

Ook zou het kunnen zijn dat in overleg met betrokkenen en collega-gidsen, nieuwe lessen over natuur en/of milieu worden samengesteld.

Voor deze  functie zoeken we vrijwilligers,  die een les of excursie begeleiden, waarbij de tijdsinvestering per activiteit 4 uur bedraagt.

Overig

Naast gastvrouwen– en heren, jeugd-, Leudal– en schoolgidsen zijn er ook vacatures op het gebied van administratie, ICT, PR, gebouw- en tuinonderhoud.

Hier zijn geen opleidingen voor. Maar andere vrijwilligers maken u wegwijs.

Interesse?
Neem vrijblijvend contact op via info@groenhartleudal.nl voor verdere informatie en kennismaking.

Geïnteresseerd?

Meld u meteen aan per e-mail (ghl.opleiding@gmail.com), kom naar de open dag op zondag 25 september 2022 van 13:00 tot 17:00 uur bij het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Ook kunt u de (uitgebreidere) informatieavond op eerder genoemde locatie bezoeken op maandag 3 oktober 2022 van 19:30 tot 21:30 uur, waarna u nogal altijd kunt beslissen of u de opleiding wel of niet gaat volgen.

Nem hier alvast een kijkje in de Opleidingskalender 2022

 

Scroll naar boven