De laatste loodjes ……
De laatste week voor de zomervakantie was gereserveerd voor de 76 leerlingen van basisschool De Leerlingst van groep 1/2. De eerste helft zou op dinsdag  in de omgeving van de school het kabouterpad lopen. Echter de weersomstandigheden waren van dien aard (40 graden en meer was voorspeld) dat we het niet verantwoord vonden om dat door te laten gaan. Dan deze groep maar gevoegd bij de groep die voor de donderdag gepland stond en dan maar het dubbele aantal schoolgidsen inzetten.

Zo gezegd, zo gedaan. De eerste groep (36 kinderen), onderverdeeld in groepjes van 5-6 kinderen, liepen met de schoolgidsen een parkoers waar aandacht werd besteed aan bevers, het weer, afval, stiltemoment, gras en bloemen, puzzelen en het eten van een toastje met honing.

Echter begon het om half elf te regenen en kon de tweede groep niet hetzelfde traject afleggen. Uiteindelijk werd besloten dat in de school een alternatief (maar helaas ingekort) programma werd aangeboden.

Hiermee is een uitgebreid programma, waar alle bijna 300 leerlingen van basisschool De Leerlingst uit Haelen aan hebben deelgenomen, ten einde gekomen. Een hele klus voor de gidsen van Groen Hart Leudal! Met samenwerking en in overleg met de leerkrachten van de school is alles goed verlopen en hopelijk hebben we hiermee de kinderen een extra beetje begrip voor de natuur kunnen bijbrengen.

Kijk hier voor een verslag van de les over bevers (groep 2/3)
Klik hier voor een verslag over de les over uilen en uilenballen pluizen (groep 4/5)
Klik hier voor een verslag over de les over het waterproject (groep 6/7/8)

Scroll naar boven