HaelenDit jaar vieren we dat Staatsbosbeheer 125 jaar bestaat. Toen ons land werd gekenmerkt door een tekort van bos en een toename van zandverstuivingen, werd Staatsbosbeheer opgericht. De tijden zijn veranderd en Staatsbosbeheer veranderde mee. We zijn vandaag de dag trots beheerder van deze fascinerende natuur die onze leefomgeving verrijkt. Staatsbosbeheer heeft daarom 2024 uitgeroepen tot het Jaar van het Bos! We zetten bomen en bos een jaar lang in de kijker.

Van Boom tot Bos wandeling

Bomen en bossen verwonderen ons elke dag weer. In de afgelopen 125 jaar heeft Staatsbosbeheer veel verhalen verzameld. Tijd om in het Jaar van het bos die verhalen eens te vertellen. En waar kan dat beter dan buiten in het bos? Daarom hebben onze boswachters in 28 bossen verspreid over heel Nederland een Van Boom tot Bos wandeling uitgezet. Tijdens deze wandeling vertellen we je meer over bomen, bos en bosbeheer.

Hoe werkt het?

In het Leudal te Haelen bij de parkeerplaats van het bezoekers-centrum hebben we zo’n Van Boom tot Bos wandeling uitgezet, je volgt hier de groene route. Onderweg kom je paaltjes met een QR-code tegen. Scan deze code met je telefoon. Vanzelf komt dan een bosverhaal of een videobericht van de boswachter in beeld. Bij het beginpunt van de route op parkeerplaats In Haelen start de wandeling en vind je de eerste QR-code.

In je eigen tempo

Het mooie van de Van Boom tot Bos wandeling is dat je helemaal zelf mag bepalen wanneer en hoe je het doet. Je kunt de route in één keer lopen of in etappes. Je kunt bijvoorbeeld halverwege stoppen en bij je volgende bezoek de wandeling weer oppakken. Je kunt ook terugkomen met familie, vrienden of je gezin.  

Voor klein en groot

Achter bijna alle QR-codes zit een kleine en leuke opdracht voor kinderen (en volwassenen). Bij deze opdrachten is geen extra materiaal nodig, dit vind je in het bos.

Voor meer informatie

Kijk op www.jaarvanhetbos.nl of volg #Jaarvanhetbos.

Scroll naar boven