Het herfstnummer 2018 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal, is verschenen.

Op 27 augustus 1971 nam burgemeester Geurts afscheid van de gemeenteraad van Heythuysen.

De redactie heeft wederom gezorgd voor een gevarieerd nummer met diverse artikelen o.a. :
– Dr. Ben Koolen deed onderzoek naar burgemeester Geurts van Heythuysen, die in 1951 voor de taak stond het dorp na de oorlog weer op te bouwen van “een dorp op de hei” naar een centrumgemeente. In deel 2 beschrijft hij de tijd van 1963 tot 1971.
– Het Europees schutterstreffen, het EST, vond in augustus 2018 in Neer plaats. Uit liefst 16 Europese landen kwamen ruim 20.000(!) schuttersvrienden naar het dorp aan de Maas. Peter van der Horst en Frits van Horne geven een korte omschrijving met foto-impressie.
– René Horsten geeft uitleg over het Elisabethpad, een rolstoelvriendelijk familiepad in het Leudal. Fase 1 is gereed, fase 2(verbinding met de kloostertuin) wordt nu aangelegd.
– Jac Dirkx roept de hulp in van de lezers bij de zoektocht naar Indiëganger Louis Verstappen uit Roggel, wiens geboorte en sterven een groot raadsel is.
– In 1950 kocht de Katholieke Vereniging van Mijnbeambten huize “De Bedelaar” in Haelen, het woonhuis van professor Dubois, die daar in 1940 was overleden. Jos Backbier schetst de periode van 1950 tot 1970, toen het pand als rust- en vakantieoord voor mijnbeambten en hun gezinnen werd gebruikt.
– Jan Verlinden geeft een zeer interessant inzicht in de sporen van de Romeinen in Heel(waarschijnlijk het Romeinse Catualium) met een helder beeld van de Romeinse tijd in onze streek.
– Thijs Zeelen beschrijft het weer in de nu al legendarische zomer van 2018.

Het geheel is verlucht met ruim 35 foto’s en illustraties.
Hebt u belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 17 euro met ingang van 2018 abonnee worden. Als welkomstgeschenk ontvangt u gratis alle nummers, die in 2017 zijn verschenen.
U kunt zich opgeven als abonnee per email via rondomhetleudal@studiegroepleudal.nl of telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.

Scroll naar boven