Beste Natuurliefhebber,

Aan de Wandelen-pagina van de website van Bezoekerscentrum Leudal zijn een aantal nieuwe wandelingen met een thema toegevoegd. De routes gaan door het prachtige Leudal en volgen meestal een of meerdere beken. De wandelingen zijn samengesteld aan de hand van de bekende wandelknooppunten en zijn gemakkelijk te downloaden (PDF’s).

Bruggenroute
Eén van deze knopenwandelingen, de Bruggenroute door het Leudal, is een prijsvraagwandeling. Download deze route en ga wandelen! Onderweg tel je de bruggen waar je overheen loopt.

Schooltuinensoepproject

Kinderen in Leudal gaan hun eigen soep maken van de groenten, die ze in hun eigen schooltuin hebben geteeld. Vrijwilligers/jeugdgidsen van Groen Hart Leudal staan in de startblokken om de praktische kant van het Schooltuinensoepproject uit te voeren. Dit gaan zij doen samen met alle basisscholen in Leudal met een schooltuin, die daarvoor hebben ingetekend. Het project wordt na de zomervakantie voortgezet.
Lees meer

Groen Hart Leudal te gast bij basisschool De Leerlingst

Voor de groepen 2 en 3 van basissschool De Leerlingst te halen mochten schoolgidsen van Groen Hart Leudal een les komen verzorgen over bevers. De groep van 56 leerlingen, die over twee dagen verdeeld werd, was erg enthousiast over het verhaal in de klas, maar vooral over wat voor beversporen ze in de onmiddellijke omgeving van de school aantroffen.
Lees meer

Natuur en cultuur in het Leudal

Op 30 juni heeft Groen Hart Leudal een themawandeling door het Leudal georganiseerd waarbij de aandacht uitging naar natuur en cultuur.
Een mixed gezelschap van vakantiegangers en mensen uit het Midden-Limburgse en van IVN-gids tot ‘gewone’ natuurliefhebber hebben op interactieve wijze kennis genomen van wat het Leudal te bieden heeft.
Lees meer

Activiteiten bij Bezoekerscentrum Leudal

Wisseltentoonstelling: Natura 2000 – Leudal
Zaterdag 21 mei t/m zondag 18 September 2022
Leudalmuseum, Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58, Haelen
Lees meer

Zomeravondwandeling – verkenning Leudal
Woensdag 20 juli 20.00 – 21.30 uur
Het Leudal heeft een adembenemend stukje natuur, dat niet voor niks onderdeel is van het Europese, grens overstijgende Natura2000 project.
Lees meer

Zomer-kinder-activiteit “Wat vliegt daar?”
Donderdag 28 juli 10.00 – 12.00 uur
In het Leudal komen verschillende soorten uilen voor zoals de bosuil, de steenuil, de kerkuil en de ransuil. Uilen zijn ’s nachts actief maar dat wil niet zeggen dat je ze overdag niet kunt zien.
Lees meer

Workshop Fermenteren: gemakkelijk, smaakvol en gezond!
Maandag 8 augustus 19.30 – 21.30 uur

Fermenteren doet meer dan je voedsel op een gemakkelijke en duurzame manier langer houdbaar maken. Gefermenteerde groente geeft een andere smaakbeleving dan verse groente en is ook nog eens gezond.
Lees meer

Zomer-kinder-activiteit ‘’Blote Voeten”
Woensdag 10 augustus 14.00 – 15.30 uur
Blote Voeten! Wie durft met zijn blote voeten de paden op?
Lees meer

Kroetweswandeling
Zondag 14 augustus 10.00 – 11.30 uur
Meer info t.z.t. op de website van Bezoekerscentrum Leudal

Zomer-kinder-activiteit “Vlinders en Wolven”
Disnda 23 augustus 10.00 – 11.30 uur
Meer info t.z.t. op de website van Bezoekerscentrum Leudal

Workshop/Lezing Bloemen op je bord
Maandag 29 augustus 19.00 -21.30 uur
Heel veel bloemen zijn eetbaar en sommige zijn echt lekker. Welke bloemen kun je gebruiken en wat doet het met je?
Lees meer

 

Scroll naar boven