De groepen 4 en 5 van basisschool De Leerlingst (60 leerlingen) kregen, verdeeld over 2 groepen, op woensdag 13 juli van schoolgidsen van Groen Hart Leudal een les over uilen.
In alle leeftijdsgroepen wordt op de school projectmatig gewerkt volgens de zogenaamde Jeelo-methode. Als afsluiting van het project ‘Natuur’ heeft de school aan Groen Hart Leudal gevraagd om voor alle klassen een passend onderwerp aan te bieden.

De les over uilen bestond uit het tonen van opgezette uilen, het laten zien van filmpjes en een interactieve presentatie waarin aandacht voor:

  • Wat zijn uilen? Hoe herken je uilen?
  • Meest voorkomende uilen: ransuil, kerkuil, bosuil, steenuil
  • Wat eet een uil?

Tijdens de les beschikten de kinderen over een werkboekje, dat ze na afloop van de les mee naar huis mochten nemen en dat als naslagwerk kan dienen. Daarna gingen de kinderen met behulp van een zoekkaart aan de slag met pluizen van uilenballen.

De twee lessen zijn, gezien de enthousiaste reacties van de kinderen en hun leerkrachten,  zeer geslaagd. Veel geleerd en ook veel lol beleefd aan deze lessen, die eveneens met veel enthousiasme door de schoolgidsen van Groen Hart Leudal werden verzorgd.

Kijk hier voor een verslag van de les over bevers (groep 2/3)

Scroll naar boven