Onlangs heeft Staatbosbeheer een aantal informatieborden met informatie over het Leudal vervangen. De reden voor deze vervanging is de toevoeging van Natura 2000. Het is goed, als iedere bezoeker van het Leudal zich ervan bewust is, dat dit een door Natura 2000 beschermd gebied is. De borden zijn geplaatst bij de toegang tot het Leudal (Natuurpoorten), nl. op de parkeerplaats bij Bezoekerscentrum Leudal / Restaurant St. Elisabethshof in Haelen, bij Restaurant De Busjop in Heythuysen en bij Restaurant St. Servaas in Nunhem.

Onderstaande tekst is toegevoegd aan de informatie over het Leudal:

Natura 2000: beschermde natuurgebieden in Limburg

Limburg heeft veel mooie natuur. Dat ziet u hier om u heen. De meest bijzondere Limburgse natuurgebieden hebben vanuit Europa een speciale status gekregen. Ze zijn aangewezen als Natura 2000-gebied. In Limburg zijn er dat 24. U bent nu in één van deze gebieden.

In deze Natura 2000-gebieden leven veel zeldzame en bedreigde planten en dier-soorten, die extra bescherming verdienen en nodig hebben. Binnen en buiten deze Natura 2000 gebieden worden herstelmaatregelen genomen voor het behoud en verbetering van dit leefgebied.

Scroll naar boven