Aangevraagde wandeling op 26 mei, ter ere van de verjaardag van een 85-jarige.
De dagen ervoor had het vaak geregend, waardoor er hier en daar veel modder en plassen op de route lagen. Dat was voor mij reden om te informeren of ze de wandeling soms op een andere dag wilden lopen. Maar dat was niet nodig, ze waren tenslotte niet van suiker. Dat bleek helemaal waar te zijn, de 85-jarige mevrouw waarvoor de wandeling was aangevraagd heeft zelfs geen stok nodig gehad om de moeilijkste stukken te passeren.
Er liepen 11 volwassenen en 2 middelbare scholieren mee, die allemaal goedgemutst op pad gingen, en dat bleven, zelfs toen we een regenbui te verduren kregen. Gelukkig duurde die niet al te lang.
We hebben een mooie route gelopen, langs de St. Elisabethmolen, rechtsaf door het poortje, over de koebrug, naar de Leumolen, vervolgens naar de Litsberg, langs de Groaveberg, bovenlangs de Zelsterbeek, rechtsaf en vervolgens via de Lange paad en het rolstoelpad terug naar BCL. Ze waren van tevoren niet bekend met het Leudal en verrukt over alles wat ze gezien en gehoord hadden. We hebben ze uitgenodigd om eens terug te komen, zodat ze nog meer mooie plekjes kunnen bezoeken in ons mooie bos. Dat zouden ze doen!

De gidsen, Monique en Mia

Scroll naar boven