HAELEN – Bij Bezoekerscentrum Leudal was het op dinsdagochtend 31 januari een drukke boel. In het kader van het project KERNgezond waren de kinderen van de groepen 5-6 van basisschool De Leerlingst hier te gast. Onder leiding van de Stichting Groen Hart Leudal leerden de kinderen van alles over de natuur.

Met name de vogels en de bijen stonden deze ochtend centraal. Zo speelden de kinderen eerst een leuke vogelquiz waarbij de kinderen al veel wisten over de verschillende soorten vogels die terug te vinden zijn in het Leudal. Daarna mocht iedereen zijn of haar eigen vogelvoer maken. Ze regen pinda’s, gedroogde appels en rozijnen aan een touw om zo tot een mooie voerslinger te komen. Deze hangen de kinderen uiteraard in hun eigen tuin op.

Als tweede onderdeel stond er een gastles op het programma. Tijdens deze gastles leerden de kinderen alles over de rol van bijen in de natuur. Zo ontdekten ze het proces van bloem tot honing.

Deze activiteiten sloten perfect aan bij de KERNgezond-pijler; gezond gedrag, want zorgen voor elkaar en onze omgeving is erg belangrijk en de activiteiten sloten ook perfect aan bij het lopende schoolthema; Zorgen voor dieren.

De kinderen sloten de ochtend af met een groot applaus voor de vrijwilligers van Stichting Groen Hart Leudal!

Onder het kopje ‘Nieuws’ zijn op de website www.wijzijnkerngezond.nl  meer foto’s te zien. Vanaf a.s. maandag is er ook een videoimpressie van de workshops te zien op het Youtube-kanaal van KERNgezond.

Scroll naar boven