Herfstnummer “Rondom het Leudal” no.191

Herfstnummer “Rondom het Leudal”  no.191 is uit.

Bij abonnement gratis de 4 nummers van 2022 plus boek “Het Leudal in prentbriefkaarten”!   

Het herfstnummer 2023 van het kwartaaltijdschrift Rondom het Leudal, uitgegeven door de Studiegroep Leudal,  is verschenen.

Marleen Vullers en Hans Custers van café Sjrake in Roggel

 

 

 

 

De abonnees kunnen weer genieten van een aantal gevarieerde artikelen o.a. :

  • Jo Wijnen verhaalt op zijn kenmerkende humoristische wijze over “vrouwenbenen, vleeskleurigheid, ladders en ritsen””. Vroeger moesten blote vrouwenbenen bedekt worden, maar de opkomst na de oorlog van de nylon dameskous bracht hiervoor een oplossing, die wel gepaard ging met andere problemen.
  • Bert Heijnen bezocht Cafè Sjrake in Roggel en interviewde de langjarige uitbaters Marleen Vullers en Hans Custers.
  • Henk Leenders staat in een memoriam stil bij het overlijden van Jan Leemans(1935-2023)
  • In een uitgebreid artikel staat Mart Graef stil bij de soldaten uit Horn, die in dienst zijn geweest (en vaker gesneuveld) in het leger van Napoleon.
  • Enkele leden van IVN en de Studiegroep Leudal beschrijven opvallende wegbermplanten in en rondom het In dit nummer het Havikskruid.
  • In het laatste van een aantal uitgebreide artikelen geeft Ruud Spee zeer interessante tekst en uitleg over het Leudal in (land)kaarten, waarbij hij in dit artikel de nieuwe topografische kaarten van 1998, 2009 en 2019 op deskundige wijze beschrijft.
  • Thijs Zeelen vertelt uitgebreid over de zomer van 2023, die dit jaar zeer warm en zonnig was en daarnaast meer regen gaf dan normaal. In de weerhistorie gaat hij in op de oorlogszomer 1941, waarin twee hittegolven voorkwamen met daarnaast fikse onweersbuien.
  • Op de achterzijde een aantal mooie vergelijkingsfoto’s van Heythuysen in 1960 en 2023.

Het geheel is  met circa 25 foto’s en illustraties verlucht.

Hebt u belangstelling voor de cultuurhistorie van en de natuur in het Leudalgebied dan kunt u voor slechts 17 euro met ingang van 2023 abonnee worden. U ontvangt dan 4x per jaar het tijdschrift Rondom het Leudal. Als welkomstgeschenk ontvangt u bovendien gratis alle 4 nummers, die in 2022 zijn verschenen, alsmede het boek “Het Leudal in prentbriefkaarten”.

U kunt zich opgeven als abonnee per email via studiegroep.leudal@hetnet.nl , via internet www.rondomhetleudal.nl of telefonisch via administrateur Peter Terstappen 06-53530871 of via redactievoorzitter Frits van Horne 0475-593767.

 

Scroll naar boven