Paddenstoelen!

Bezoekerscentrum Leudal presenteert een nieuwe wisseltentoonstelling, gewijd aan het fascinerende rijk van de paddenstoelen. De tentoonstelling biedt een diepgaande en educatieve kijk op deze mysterieuze organismen en zal plaatsvinden van zondag 10 september tot en met zondag 26 november 2023.

Paddenstoelen spreken tot ieders verbeelding. Deze nieuwe tentoonstelling in het Bezoekerscentrum Leudal belicht de verscheidenheid, hun omgeving en de betekenis van paddenstoelen door middel van informatieve panelen in de vorm van paddenstoelen, indrukwekkende foto’s en boeiende interactieve elementen. Voor de kinderen zijn er aparte, kleinere panelen en een spannend verhaal van heks Russula. De foto’s voor deze tentoonstelling zijn verzorgd door natuurfotograaf Hans Smulders.

Tijdens de tentoonstellingsperiode worden ook lezingen en wandelingen georganiseerd om het publiek verder te betrekken en hun kennis over paddenstoelen uit te breiden. Bezoekers krijgen de kans om meer te leren over de verschillende soorten paddenstoelen, hun leefgebieden, voedingswaarde en medicinale toepassingen. Daarnaast kunnen ze ook deelnemen aan rondleidingen in het nabijgelegen bosgebied om inzicht te krijgen in het belang van paddenstoelen voor het behoud van een gezond ecosysteem.

Bezoekerscentrum Leudal is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Entree € 2,50, kinderen tot 12 jaar en donateurs van Studiegroep Leudal gratis.

Datum

10 sep 2023 - 26 nov 2023
Verlopen!

Tijd

Maandag gesloten
12:00 - 16:00

Kosten

€ 2,50, kinderen tot 12 jaar en donateurs Studiegroep Leudal gratis
Bezoekerscentrum Leudal

Locatie

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58, 6081 NP, Haelen
Categorie

Organisator

Studiegroep Leudal
QR code
Scroll naar boven