Open tuindag bij Velt Leudal

Open tuindag bij Velt Leudal

Op zondag 11 augustus 2024 van 11.00 tot 16.00 uur is de ecologische tuin bij Velt Leudal geopend voor publiek. Tijdens deze open dag is er een tomatenproeverij, diverse rondleidingen en een tomaten knutselhoek voor kinderen.

Ga samen met ons op zoek naar de lekkerste biologisch geteelde tomaat van het Leudal!

Onze boeken- en infostand is ook aanwezig en er zijn vrijwilligers om belangstellenden rond te leiden.
Locatie Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen, achter Bezoekerscentrum Leudal.

Tijden proeverij: van 11.30 uur tot 13.00 uur en van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Heel wat hobbytelers nemen hun lekkerste tomaten mee. De bezoekers mogen die proeven en beoordelen. Er is ook een verkiezing voor de lekkerste tomaat van het Leudal.

In de ecologische Samentuin achter Bezoekerscentrum Leudal, die vrijwilligers van Velt Leudal beheren volgens het vruchtwisselingsthema, laten ze zien hoe het anders kan dan de traditionele landbouw. Belangrijke pijlers zijn duurzaamheid en gezondheid.

Een ecologische tuin houdt rekening met de menselijke behoeften en draagt bij aan meer natuur, herstel van het landschap en een schoner milieu. In een ecologische tuin kiezen we planten die zijn aangepast aan de grondsoort en aan de omstandigheden.

Er is ook plaats voor spontane natuur – plantensoorten die zich spontaan vestigen – insecten en dieren. In een ecologische tuin gebruiken we geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest, streven we naar een minimum aan tuinafval en beperken we het energie- en waterverbruik.

 

Datum

11 aug 2024

Tijd

11:00 - 16:00

Kosten

Gratis
Bezoekerscentrum Leudal

Locatie

Bezoekerscentrum Leudal
Roggelseweg 58, 6081 NP, Haelen
Categorie

Organisator

Velt Leudal
QR code
Scroll naar boven